Linecké cukroví
Linecké cukroví
Čas přípravy: 10 minut
Čas pečení: 12 minut
Ingredience:
Platí zde pravidlo 3:2:1
- Hladká mouka 300g
- Máslo 200g
- Cukr moučka 100g (lze rozdělit na 80g moučka+vanilkový cukr)
- 2 žloutky
- Trošku citrónové kůry na ovonění
Postup:
- Smíchej vše dohromady dokud nebudou všechny ingredience spojené
- Těsto přikryj folií a nech odstát v lednici alespoň 1 hodinu
- Po vytažení těsta z lednice můžeš hned vykrajovat. Pro dobrou práci s Tvořítkama pracuj s ještě chladným těstem.
- Peč na 160 stupňů cca 10-15minut.
- Po vychladnutí namaž marmeládou :)
TIP:
- Razítka nezapomeňte před použitím oprášit v mouce.
- Těsto mějte také důkladně pomoučené.
- Nejlépe se razítkuje studené těsto! Zahřáté těsto se Vám bude přichytávat na Tvořítka!
- Pokud se Vám bude těsto přichýtavat, dejte ho na chvíli do lednice.
- Pokud se začne těsto trhat při válení ( příliš mouky), přidejte do těsta trochu mléka nebo vody a opět nechtě chvíli uležet v lednici.
- Pokud chcete zabránit lepení těsta na Tvořítko, vykrajujte přes mikrotenový sáček nebo fólii