Kakaové sušenky
KAKAOVÉ SUŠENKY
Ingedience:
- 350 g polohrubé mouky
- 150 g práškového cukru
- 130 g másla
- 2 vejce
- 1 vanilkový cukr
- 10 g kakaa
Postup
- Všechny suroviny smíchejte dohromady
- Těsto zabalte do folie a chlaďte 2 hodiny
- Nyní rozválejte kus těsta na cca 0,5-1cm. Tvořítko (razítko) oprašte v mouce a obtiskněte na těsto. Poté použijte vykrajovátko.
- Pomocí špachtle s plochým okrajem nadzvedněte sušenku na připravený plech na pečení
- Pečte v troubě s teplotou 160 ° C po dobu 10-13 minut nebo dokud okraje nejsou lehce hnědé.
TIP:
- Razítka nezapomeňte před použitím oprášit v mouce.
- Těsto mějte také důkladně pomoučené.
- Nejlépe se razítkuje studené těsto! Zahřáté těsto se Vám bude přichytávat na Tvořítka!
- Pokud se Vám bude těsto přichýtavat, dejte ho na chvíli do lednice.
- Pokud se začne těsto trhat při válení ( příliš mouky), přidejte do těsta trochu mléka nebo vody a opět nechtě chvíli uležet v lednici.
- Pokud chcete zabránit lepení těsta na Tvořítko, vykrajujte přes mikrotenový sáček nebo fólii